Tarihçemiz ve Okulumuz

Tarihçemiz ve Okulumuz

13.12.2012 15558

Şenoba Org. Edip Başer İmam Hatip Ortaokulu 2002 yılında Yatılı İlköğretim Bölge Okulu olarak eğitim öğretime başlamıştır. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında yeni eğitim sistemine uygun olarak Yatılı Bölge Ortaokulu olarak adı değiştirilmiştir.Ardından 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında yeni eğitim sistemine İMAM HATİP ORTAOKULU  olarak devam etmektedir.Okulumuz Şırnak´ın Uludere İlçesine bağlı Şenoba Beldesi´nde bulunmakta olup 210 yatak kapasiteli  Pansiyonlu Ortaokuldur.

İlk olarak Mart 2002´de açılan okulumuz bugüne kadar bölge öğrencilerine hizmet vermektedir.Okulumuzda öğrencilere yönelik her türlü spor faaliyetleri için bir spor salonu, kültürel ve sanatsal faaliyetler için tiyatro salonu bulunmaktadır.Öğrencilerimiz için günde 3 öğün temiz bir ortamda yemek imkanı sunan okulumuzda hemen hemen her faaliyet hayata geçirilmekte olup öğrencilerimizi tam anlamıyla hayata hazırlamak için tüm okul idaresi, öğretmenleri ve personeli özverili çalışmalarını esirgememektedir.

Kısaca Şenoba İHO´da öğrenciler için her şey tam ve eksiksizdir.Sınıflarımız ortalama 20´şer kişilik olup  Fen ve Tek. Laboratuarı, Bilgisayar  Laboratuarı,  Müzik odası, Kütüphane,Tiyatro Salonu,Spor Salonu, Zeka Oyunları Sınıfı ve Görsel Sanatlar Sınıfı gibi hizmet birimlerimiz eksiksiz olarak hizmet vermektedir.

Acil durumlarda okul aracımız 24 saat hizmet verecek durumdadır.

 

OKULUMUZDA VERİLEN EĞİTİM HAKINDA BİLGİ

Öğrencilerimiz sabah 06:45´ de kalkarlar. 07:30´da kahvaltı yapılır.Her akşam bir saat okuma saati yapılır. Günlük sekiz saat derslerinin ardından öğrencilerimiz nöbetçi öğretmenler denetiminde yurda geçip üzerlerini değiştirirler ve etkinlik saati başlar.(Bilişim, Kütüphane, Spor Salonu, Satranç, Televizyon) Etkinlikten sonra akşam okuma saati yapılır ve ardından belletmen öğretmenler denetiminde yemeğe geçilir. Yemekten sonra da 3 saat öğretmen eşliğinde akşam etütü yapılır. Etütlerin ardından yurda geçildikten sonra 8. sınıflar için ayrıca bir etüt daha yapılır. Akşam saat 22:30- 22:40 arası da öğrencilerimiz için yatma saatidir. Gördüğünüz gibi Şenoba Org Edip Başer İHO´ da yoğun bir çalışma temposu mevcuttur. Şenoba İHO idari kadrosu, öğretmenleri, personeli ve öğrencileriyle başarılı, genç, aktif, dinamik, birbirine bağlı, tam anlamıyla bir takım ruhuyla çalışan, sevgi ve saygı dolu kocaman bir ailedir. Okulumuz sınavlarda her yıl neredeyse %100 başarıya ulaşmaktadır. Şenoba İHO´ nun başarısız olmak gibi bir durumu söz konusu bile değildir...