Yeni Nesil Soru Hazırlama Çalıştayı

Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanında okulumuz 8.sınıf kademesinin derslerine giren ana branş öğretmenleriyle yeni nesil sorular ve soru hazırlama teknikleri hakkında çalıştay gerçekleştirildi.

09.05.2023 78

Okulumuz ana branş öğretmenleri olan Türkçe dersi Öğretmeni Mehmet Salih ABUZEYİTOĞLU ve Mücahit ALPTAY; MAtematik öğretmeni Fatma Ezgi EŞLİK; Fen Bilimleri Öğretmeni Sinem ONUR; İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük öğretmeni Ercan KARA; İngilizce öğretmeni Ömer BABAT ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ekrem MANTAŞ ile okulumuz müdür yardımcısı Sinem ONUR modaratörlüğünde öğretmenler odasında toplanıldı. Her alan öğretmeni kendi dersi içerisinde incelediği yeni nesil sorular ile ilgili görüşlerini belirtti. Her branş toplantıya getirdiği örnek yeni nesil soruyu arkadaşlarıyla paylaştı. Yeni nesil sorularda özellikle Türkçe'de anlam bilgisine yer verildiğinin çok önemli olduğu belirtildi. Okuma ve okuduğunu anlamanın öneminden dolayı bazı uzun soruların öğrencilerin zamanı verimli yönetmesinin de gerekli olduğu durumları ortaya çıkardığı farkedildi.Branş genelinde kavramların sorulduğu ayrıca kavramların uygulamasına yer verildiği de belirtildi. Soruların genellikle analiz bilişsel süreç basamağına kadar yer verildiği saptandı. Din Kültürü hariç diğer tüm branşlarda şekil, tablo ve grafiklerin bolca bulunduğu sorularda öğrencilerin kavramlara yönelik analiz edebilmesi gerekliliği vurgusu yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan LGS Soruları incelenerek her branş öğretmeni kendi dersinde hangi ünitelerden soru çıktığını belirleyerek belirtke tablosu oluşturdu. Derste kullanılmak üzere her branş kendi dersi ve alanına özel soru hazırlayarak hazırlanan soruların yeterliliği konusunda diğer branşlardan öneri ve eleştiriler alındı. Çalıştaya katılan öğretmenlere teşekkür edilip iyi dilek ve temenniler ile toplantıya son verildi.