İmam Hatip Okullarının  Vizyonu, Misyonu İle İlgili Faaliyetlerimiz

İmam Hatip Okullarının Vizyonu, Misyonu İle İlgili Faaliyetlerimiz

13-EKİM İMAM HATİP OKULLARI HAFTASI KURULUŞ YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ

 

  Ortaokul ve lise kademeleri ile imam hatip okulları, lise ve üniversitelerin bütün bölümlerine öğrenci yetiştiren, eğitim içeriği, özgünlüğü ve çeşitliliği ile markalaşmış, ülkemizin telif modeli okullardır.

 Bugün  İmam Hatip Okullarında 21. yüzyıl becerileri bağlamında öğrencilerin ilgi, kabiliyet ve kariyer hedeflerine göre eğitim alabilecekleri ''Program Çeşitliliği'' sunulmaktadır. İmam hatip okullarında öğrenciler Temel İslam Bilimleriyle birlikte, Fen ve Sosyal Bilimler, Uluslararası, Yabancı Diller, Müzik, Spor, Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar, Teknoloji proje ve programlarından yararlanabilmektedir. 

17 Ekim 1951 yılında yeniden açılan İmam Hatip Okullarının açılışı, dünü, bugünü ve geleceği konusunda farkındalık oluşturulması, okulların kuruluşunda ve inşaasında emeği geçen gönüllülerin ve hayırseverlerin anılması, okul kültürünün yaşatılması ve okula aidiyet duygusunun kazandırılmasına katkı sağlaması amacıyla İmam Hatip Okulları Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri planlanmıştır.

Bu bağlamda;  İmam Hatip Ortaokulumuzda öğrenim gören öğrencilerimize, İmam Hatip Okullarının Vizyonu, Misyonu, Dünü, Bugünü ve Geleceği Konularında farkındalık oluşturmak amacıyla"İmam Hatip Okulları Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri"ni, Ekim-Kasım aylarında pandemi tedbirleri kapsamında imkanlar dahilinde okulumuzda faaliyetlerle gerçekleştirdik.

06.11.2021 2096

06-11-202106-11-202106-11-202106-11-2021