Akademik Gelişim ve Kariyer Planlama

Akademik Gelişim ve Kariyer Planlama etkinlikleri dahilinde okulumuz Rehberlik servisi tarafından ''Verimli Ders Çalışma Teknikleri'' konulu sunum okulumuz Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık öğretmenimiz Serhat YÜKSEL tarafından gerçekleştirilmiştir. Sunum sonrası hazırlanan afiş ve broşürler öğrencilere dağıtılarak, motivasyon videoları izletilmiştir.

25.04.2023 105

Dersler ve ders çalışma öğrencilik yaşamının önemli bir parçası gerekliliğidir. Yaşamımızın bu döneminde bizden beklenen en temel sorumluluk genellikle derslerimizden başarıyla geçmektir. Derslerden istenilen verimi almak  düzenli bir çalışma alışkanlığıyla olur. Öyle ki masa başına oturup ders çalışmak, kitapların başında saatler harcamak, kişiyi her zaman istenilen sonuca götürmeyebilir. Verimli çalışmak başarıyı artırmaya yarayan önemli bir beceridir. Öğrenme, insanların bireysel farklılıklarına göre gerçekleşir. Bunun doğal sonucu herkesin en verimli çalışma şeklinin kendisine özgü olmasıdır. Bazıları tek başına ve çok sessiz bir ortamda çalışabilirken, bazıları başkalarıyla beraber veya müzik dinleyerek çalışmayı tercih edebilir. Özet çıkarmak kimileri için çok işe yararken, kimilerini sıkar ve ilgisini dağıtır. Herhangi bir konuyu çalışmak için gerekli olan zaman da kişiden kişiye farklılık gösterir. Önemli olan; kişinin, kendisi için işe yarar yöntemlere yönelmesi ve zamanı, belirlenmiş öncelikler doğrultusunda kullanabilmesidir.

meb_iys_dosyalar/73/07/747868/dosyalar/2023_05/09160749_VERIMLI-DERS-CALISMA-BROSURU.pdf

25-04-202325-04-2023